Het verhaal van Ann Voskamp begint niet met ‘Er was eens…’, en eindigt niet met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Het leven van Ann Voskamp begint met drama. Haar eerste herinnering is de dood van haar zus, die voor haar huis werd aangereden door een vrachtwagen – Ann en haar moeder zagen het gebeuren. Haar moeder wordt daarna opgenomen in een psychiatrisch centrum, haar vader is het contact met God definitief kwijt.

 

Als volwassene maakte Ann de dood van twee neefjes – twee kinderen van haar mans broer - van dichtbij mee. Ondanks alle ellende bleef ze geloven dat in God vreugde is, en dat in het midden van het verdrietige leven er duizenden momenten zijn om voor te danken.

 

In ‘Duizendmaal dank’ is Ann op zoek naar de zin van het leven en omarmt ze de manier waarop Jezus in het leven stond, met name hoe hij zijn laatste uren op aarde doorbracht. In de uren voor zijn kruisiging brak hij het brood en dankte ervoor. In dit hartverscheurende boek worden de lezers meegenomen in die verwondering en wordt zichtbaar gemaakt hoe dankzegging vreugde kan brengen.

In een prachtige, poëtische stijl – die ook in de Nederlandse vertaling overeind is gebleven – geeft Voskamp antwoord op fundamentele vragen:

  • Hoe kun je vreugde vinden in het midden van wreedheid, chaos, plichten en wanhoop?
  • Hoe vertraag je het leven dusdanig dat je in harmonie kunt leven met God?
  • Hoe kunnen we God vinden en ons leven in Zijn dienst stellen?

Een bijzonder boek, dat stof geeft tot nadenken. Een boek ook om met vrienden en geloofsgenoten te bespreken.

Er is nu ook een fraai fotogeschenkboekje met Het mooiste uit Duizendmaal dank en met foto’s van Ann Voskamp. Ook zijn er een gespreksgids en een gespreks-DVD verschenen.


Lees hier een fragment uit Duizendmaal dank.